Att vara ett hus

När man går in i sista månaden av graviditeten så brukar man säga att man är "höggravid". Då är det plötsligt helt okej att få hjälp med att ta upp saker från golvet. Det är okej att ta hissen istället för trapporna och att använda graviditeten som anledning för att slippa all form av fysisk aktivitet. 
 
Men redan i vecka 32 känner jag mig, minst sagt, osmidig och tung. Även fast jag egentligen inte är så stor så känner jag mig stor som ett hus. Men så slår det mig att min kropps främsta uppgift just nu är ju att vara ett hus. Att vara ett varmt och tryggt hem åt den lilla människan som bor där inne.
 
Bebis, jag hoppas att du trivs bra bakom mitt skinn :-)
Några veckor gammal bild

Tycker ni synd om mig?

Jag har snorat så mycket att jag inte ens orkat blogga. Mina armar har varit spagetti-aktiga. Känns som träningsvärk, även fast jag inte har ansträngt mig det minsta. Eller har jag det?!?!?! *tänker efter så det knakar*
 
I skrivande stund sitter jag i soffan framför tvn och väntar ivrigt på sesongspremiäern av debatt (!!!!!!!) 
 
 
 

Jag just nu:

 
Just nu; Snorar. Har svårt att sova. Saknar S. Längtar efter bebis.
 
Hoppas ni sover gott kära läsare. Och ät för all del mycket c-vitaminer och håll er på avstånd från dumma baciller. En förkyldning är ändå inte så jättekul :-( /erfaren
 

är-sjuk

Jag har blivit sjuk :-( Svider i halsen. Och inatt hade jag även näsblod som grädden på moset...........
 
Som tur är så har jag haft S hos mig sedan igår. Han har klappat min rygg och tagit hand om mig så fint. Hämtat frukost på en bricka och matat mig med halstabletter och te ♥ ♥
 
Såhär ser min mage ut när jag ligger. Rolig :-D
(vecka 32)

Har ni sett min mustasch?

Idag käkade jag en ordentlig frukost. Så ordentlig att jag höll på att missa bussen. Som-tur-är så hann jag med den i sista sekund. Men nyckel och pengar ligger kvar hemma........ Åh typiskt...... 
 
Mer klag:
S har varit sjuk i ett par dagar. Börjar nu misstänka att hans baciller har smittat över till mig. Min hals och huvud gör lite ont :-( (ÅÅÅHhhh SKA ALDRIG MER PUSSAS!!!) 
 
Förresten, har ni sett min mustasch som jag fått på senaste tiden?:-) Hela jag har blivit mycket hårigare sedan jag blev gravid. Håret på benen växer ut på en kvart, och min skäggväxt har blivit mycket grövre. Undrar om det kommer avta efter bebis födelse? 
 

Ekorre-jag rapporterar om läget:

 
Klockan är mycket nu, och jag booorde veeeerkligen sooova. Åh ack. 
Imorgon är det skola och väckarn kommer ringa klockan 05:15. 
 
FÖRRESTEN SÅ HAR JAG FÅTT EN SÅN DÄR RAND PÅ MAGEN!!!!!! (glömde säga det innan) (bild kommer snarast)
 
Godnatt mina små ekorrungar :-)

Saker

Utbudet på könsneutrala babykläder är inte mycket att hänga i granen. Därför blev jag chockad och glad när jag hittade två inte-blå-eller-rosa plagg på Nellys hemsida. 
Idag ligger dom på lillens säng, redo att börja användas om två månader. För idag är det nämligen exakt två månader kvar tills vår lilla är beräknad att komma :-) Sen vet man ju inte om hen har tänkt att komma ut just då... ;-)
 
 

På lördagen

Var jag och S på bio. Killen var sjuk, men bet ihop och åkte snällt med ändå *gentleman*
Vi såg Snabba cash 2.
Jag tyckte att filmen var bra, men Simon som sett både 1an och 2an, tyckte att 1an var mycket bättre. 
I allafall så gick vi därifrån nöjda, och det är ju huvudsaken :-) 
Och även om man är nöjd, måste man ändå vara kritisk och lista några minus med det hela. Här är mina minus:
  • Jag glömde att handla godis innan. (Dock hade jag varma bacon-chips) 
  • Jag lyckades tugga på ett chips varje gång det var tyst på filmen. Alla som satt där blev förmodligen irriterade på mitt tugg. :-(
  • Jag var för lat för att gå på toa innan. Var svin-kissnödig den sista halvtimmen
Såhär såg jag ut. Uppblåst och glad 
Chipsen som blev över           
 
 

Dåliga nyhetR

Internätet fungerar icke hemma hos oss. *är skogsmulle*
Uhuhu!!!!!!!!!!!!! Jag som har Massa skoj att berätta för er ;-(
JHoppas att nätet fungerar snart igen

:-)

Fick en fin kommentar av Anonym som blir glad av min blogg. 
Jag blir glad av såna kommentarer :-))))) Så, Anonym, den här bilden är speciellt till dig:
 
 
 
 

Skor till en liten människa/hund

Jag vet inte vad som hänt med mig. Kanske var det gårdagens gipspyssel som fick det att börja klia i kreativitets-centrat i hjärnan på mig?
Idag har, med virknål i hand, gjort en liten sko i minsta storleken som lillbebis kanske kommer bära en dag. :-) 
Annars får den duga som docksko, eller sko till en liten hund :-) 
 
Lillskon
 

En liten smörgåstårta

I måndagskväll när jag inte kunde sova så blev jag så fruktansvärt sugen på smörgåstårta. Låg för mig själv i sängen och googlade "bilder på smörgåstårta".... Jag dreglade förmodligen där jag låg i min ensamhet.. (minns ej om jag gjorde det. Var för upptagen med att kolla på bilderna)
 
Så igår blev S så illa tvungen att hjälpa mig att göra en sån där. Och tur var det att jag hade honom vid min sida. Blir helt chockad över hur han kan vara så bra på allt!?!?!?!? Får nästan prestationsångest när han och jag ska göra något tillsammans. (typ, laga mat, gå promenad, ha samlag osv.)
 
Efter en stund stog tårtan äntligen färdig. Mitt livs allra första smörgåstårta. God blev den också, och znygg. Och snabbt gick det :-) 
 

Akvarellkurs hos min bästakompis

Jag och farmodern min gick över till min bästakompiz på kvällskvisten. Där bjöds på smörgåsar och akvarellkurz. På vägen dit hittade jag ett hundkex/paraplyväxt/undulat som jag målade av. Det är dock lite tveksamt om det här med vattenfärger verkligen är min grej....... Men det var ju ändå första dagen på kursen. (övning ger färdighet, har jag hört)
 
Och nu borde jag egentligen ligga i min lilla säng och sova. I morgon ska jag vara på skolan klockan 8 för naturkunskapslektion. Terminens första. Spännande :-)
 
F ö r ö v r i g t så rör sig lillen i magen mera än någonsin nu. Hela jag hoppar till när hen sparkas och möblerar om där inne. Undrar om den där lilla människan, redan nu, är starkare än sin mor!? Det känns i allafall så ibland
:-o
Bilder från kalaset

En hjärt-flinga

Jag hällde upp flingor i en skål, skulle just hälla på mjölk, då jag fick se en hjärt-flinga bland alla dom andra. 
 
Som den romantiker jag är, ska jag såklart ge flingan till S nästa gång han kommer hit (för att visa kärlek och uppskattning). Men tills dess får den ligga i en diamantpryd guldask. 
Såhär ser den ut när den vilar i min trygga hand:

Och jag längtar tills det blir jul

 
Som rubriken lyder......
Jag och S har kollat på närmre 50 avsnitt av Andra Avenyn nu på sista tiden. Och i förrförra avsnittet firades det jul!!!!!!!!! Jag skakade i hela kroppen och kände hur min jul-längtan växte och växte till det oändliga...
Jag längtar tills det blir kallare ute och knäck- och pepparkaksbak står på schemat. Att träffa tomten. Och all julmat såklart. Ne nu måste jag nästan tat lite lugnt! 
 
Förresten så håller jag på att prova min jul-outfit/ specialdesignade tomteluva. (se bild) (räck upp handen om ni tycker att jag är snygg)

Skolz idag

Idag var ju första dagen i skolan.  
Det hela gick bra. Klassföreståndiz Göran bjöd på äpplen och bananer, delade ut scheman osv. Dom gamla gardinerna från förra läsåret hängde kvar inne i klassrummet. Jag konstaterade att allt var i sin ordning. 
 
Efter skolan blev jag tvungen att gå hem till S och ge honom en kram och en puss, eftersom jag hade varit ifrån honom i flera timmar (!!!!!) ÅHHHh nykär.se /fjortis
 
Nu är det dags för mig att äta sallad :) vi hörs! 
 

HEj kompizar!!!!!!!!

Hehe. Visst är jag snygg och cool??!?!?
Jag sitter vid tvn just nu och ser solsidan med ena ögat.
 
Imorgon är det skolstart som står på schemat. Någon väldigt smart och varmhjärtad person har bestämt att åk 2 och 3 ska samlas i aulan klockan 12:30. Mmmm mjukstart ♥
Hur som helst så känns det bra att traska dit imorgon, att få träffa fina klassvänner igen. Jag har planerat att köpa tårtor, kleta in klassvännerna i tårta, slänga dom i en pool med strössel och sedan slicka bort alltihop...... He-he-he.....
(tryck *gilla* om ni tycker att jag är fräsh)
 
 
 

En teori!


 
Hittade den här kommentaren på en blogg. Tyckte att den var så skoj att jag fick tvångstankar om att printa den och lägga upp den här (!!!!!!!)
 
Anledningen till att något i min hjärna reagerade lite extra på just den här kommentaren är förmodligen att jag har funderat en del över det här med lukter på senaste tiden. S sa nämligen till mig för ett tag sedan att jag luktade kattpiss... Och då har vi inte ens någon katt... :-p
 

Vi var ju på MVC idag

Vecka 30.
 
Det gick prima. Alla prover som hon tog på mig såg bra ut. Min livmoder hade vuxit ordentligt, och bebisen låg med huvudet neråt vilket tydligen också var väldigt bra. Fick dessutom höra vår lilla galloperande häst (bebis hjärta). 
Skönt osv :)
 
Nu sitter jag här på min lilla säng, och inser att lilla skolan börjar om 3 dagar. Oj oj oj!

75%

 
75%, 3/4 av min graviditet är avklarat. Med 30 veckor bakom oss och endast 10 framför, konstaterar jag att- Det är inte långt kvar nu, lillbebisen är nästan färdig!
Och imorgon har vi tid på MVC
 
Känns så skönt i hjärtat ♥
 
 
 
 

Yeah!

 Om en liten stund ska vi sätta igång med att baka dumle-kakor. Det är lite nervöst eftersom det är min första gång. (ÅÅHHH panik! Det kommer säkert bli misslyckat! Hela huset kommer nog brinna ner!)
Hoppas ni har det bra, kära läsare :-) Glöm inte att jag gillar er :-*

Till bebizen;

I Katrineholm hittade vi en precis nyöppnad affär med barnkläder, gick in, och upptäckte att det var rea på nästan allt. En liiiten body i storlek 50 fick hänga med hem. Och ett par trosor från hm.

I Katrineholm

Idag har jag, S och min farmor varit i Katrineholm och hälsat på hans syster och hennes pyttebebis i hennes mage. Fick väääärldens godaste fika. Vi hann även med att gå en sväng på byn/stan, och som grädden på moset stannade vi på mcdonalds för käk. He-he
 
Efter resan var både jag och S helt slut och blev tvugna att vila hela kvällen. Därför har det varit dålig uppdatering här osv. osv. osv.
Och så lite bilder;
p

Snorrar

 
När jag kom ut ur duschen såg S lite ledsen ut. Han letade runt på nätet efter recept på snorrar, men helt utan resultat. När vi sedan istället provade att söka på baconinlindade korvbröd, gick det dock lite bättre. (Undra varför!?!?!?)
 
Det hela gick i allafall ut på att man lägger lite senap i botten på ett korvbröd, häller på riven ost, och lindar bacon runt. Skjutsar in i ugnen på ca 150 grader tills baconen är knaprig - KLART! 
Detta är nog min nya favoritkvällsmat :)
 

Min nawel

Jag har ju väntat i evigheter på den berömda plupp-naveln, men har såklart inte fått någon. Jag hade nästan gett upp, då jag en morgon märkte att min navel börja vända sig liiiiiiiiiiiite. Glad och ivrig som jag var, ringde jag direkt till S för att berätta, men han sa bara "hm, du inbillar dig säkert som vanligt"Uppifrån ser jag i allafall att den sticker ut lite :) (Eventuella grattiskort och presenter skickas till mitt hus)
 
Och en bild på fenomenet

Jos och jogurt

Tat lugnt! Jag stavade fel med flit! 
På bilden nedan kan man se min viktuppgång hittills. 5 extrakilon på mina 162cm. Känns ungefär som att hela tiden släpa på en icakasse med 5l vätska/ eller en fet katt. 
 
 

Kattbebisar

Lillkissen hade fått ännu mindre kattbebisar som jag och S fick hälsa på idag. Endast en dag gamla. Lite lika små möss, med stängda ögon, men ändå så mysiga och fina <3

Lille katt

Igår när jag fick en stund över så skrev jag ett brev till min bror. Jag har tänkt göra det i ett par veckor, men det har aldrig liksom blivit av. Igår när jag satte mig ner i lugn och ro så fick jag i alla fall ner ett par rader om hur jag mår. Men sen killades det i tår-nerven och jag var tvungen att gråta en skvätt. Det är så ledsamt att sakna någon så där, det sticks och skär i hjärtat...
Ja, jag tänkte bara säga det.
 
Förresten så har min mors katt fått fem ungar imorse. Gosegos ♥♥

Bucklig morgonmage

Ser ni bucklan till höger? 
När jag vaknade imorse fick jag en hård spark av lillen rakt upp mot revbenen. Och det gjorde ont. För första gången.

Idag har jag varit på kalaz

Min vän Linda har precis fyllt 18 och idag hade hon hawaii-kalaz :) Här är bilder från kvällskvisten. (Eftersom jag är en väldigt hungrig person så hann jag inte ta kort på maten)
 
Födelsedagsbarnet öppnar paket
Jag. Försökte se lite kaxig ut men....... Insåg nu att jag var rätt läskig.

Joel. Vann förmodligen pris för bästa utklädnad. (om det hade funnits något sånt) (Han hade även mascara, ögonskugga, kjol och läppstift, men det syns inte på bilden) 
 
Jag har i allafall haft en väldigt trevlig kväll! :-) Hoppas ni är nöjda med er afton
 
 
 

i skenet av ett ljus

Får massage av självaste älsklingen. Underbart. Jag känner mig som ny människa nu! 
Mitt hetaste tips till er just nu är - Massera varandra! 
Jag är helt övertygad om att det är väldigt nyttigt, skönt, mysigt osv. osv. osv. 
Nu är det läggdags, godnatt :)
o

!

 
Vet du vad, Anonym? Jag gillar dig. Det är såna som du som förändrar världen! Det är viktigt att ge kritik, för det är så man löser problem. 
 
Jag har haft mycket att tänka på i ett par dagar, därför har bloggen kommit lite i andra hand. Men det ska såklart ske en förbättring nu! Tack för din kommentar, pusshej!
 

Hittade en liten affär

Som rubriken lyder så hittade jag en affär, precis över ica, full med barnkläder :) Känner mig ganska ouppmärksam på min omgivning då jag aldrig sett den förr. Hm. I allafall så hittade jag en liten overall till självaste bebisen. Den är vändbar och kan bli helrandig. Dock är jag lite osäker på storleken, men det gick att byta "om du får en väldigt stor bebis" som hon i kassan sa. 
 
 

Sittandes i vecka 29

 
Tiden går så långsamt, men också, alldeles för fort. 
Om bara ett par månader är graviditeten slut, och det känns konstigt. De dagar som återstår ska jag se till att njuta riktigt ordentligt av! Jag ska samla ihop alla fina minnen, lägga dom i en ask, och spara den i 100 år. 
 
Det känns verkligen att lillbebisen är större nu. Både jag och S känner ofta små fötter röra sig precis bakom mitt skinn. Ibland känns det nästan som att man kan ta tag i en liten fot ♥
Jag längtar så mycket efter vårt barn. Kärleken till den där lilla människan är, redan nu, starkare än allt och oändligare än rymden. 

 

HAHAHAHHAHAHA

Hej! Jag sa åt Simon att göra en rolig min på mig. Detta är resultatet:
Hur snygg är jag på en skala från 1-10?????? (själv skulle jag kanske säga en 8. Eller kanske 8,5) 
 

Hej!

Jag förstår att ni har saknat mig.Vill ni veta vad jag har gjort??????????
Igår var jag och S på förlossningen en sväng. Vi fick höra vår bebis hjärta slå, och för en stund undrade vi om det inte bor en ponny i min mage. Som tur var fick vi se lillfjunet på ett snabbt ultraljud, och då såg vi att den där inne inte var så speciellt lik en häst. Skönt <3 Jag berättar mer om det hela imorgon
 
Här är en bild tagen då jag är på promenad med min osynliga hund. 

Bloggpaus!??!!

Nejnejnej, ingen bloggpaus här inte. 
 
I allafall. 
Jag drömmer mer än någonsin nu. Funderar på om jag inte borde skriva ner mina drömmar och samanfatta dom till en movie. Jag skulle förmodligen bli känd internationellt, och vinna Mest Otroliga Film-priset. 
 
Idag har jag funderat. Och känt små fötter sparkas vid mitt revben. Ha en bra natt. Puss och kram! 
 
Jag i Luleå. Ben&Jerrys glass runt munnen, glad osv

RSS 2.0